Energieneutrale gemeente in 2030

weer een stapje dichterbij

Een energieneutrale gemeente Geldermalsen in 20130 (en straks de nieuwe gemeente West Betuwe)is weer een stap dichterbij. Er is groen licht voor de bouw van het windpark Deil. Het windpark bestaat uit 11 windturbines en ligt vlakbij knooppunt Deil op het grondgebied van Neerijnen en Geldermalsen, ten zuiden van de A15 aan weerszijde van de A2. De gemeenteraad stemde medio 2017 al in met de komst van de windmolens. De gemeente wil  dat in 2030 alle energie die in de gemeente door inwoners en bedrijven en organisaties gebruikt wordt, duurzaam wordt opgewekt. Dat lukt alleen als inwoners, bedrijven en de gemeenten goed samenwerken. Het windpark Deil is een voorbeeld van een geslaagde samenwerking tussen inwoners in een burgerinitiatief, ontwikkelaars en de gemeenten Geldermalsen en Neerijnen. De drie initiatiefnemers van het park, waaronder het burgerinitiatief Burgerwindcoöperatie Geldermalsen-Neerijnen, kunnen nu snel met de bouw beginnen.  Inwoners kunnen deelnemen in de investering via Burgerwindcoöperatie Geldermalsen-Neerijnen.