Verkeersonderzoek in Tricht

Gemeente Geldermalsen heeft het bedrijf Megaborn opdracht gegeven om een verkeersonderzoek te doen in Tricht bij de spoorwegovergangen Nieuwsteeg en Lingedijk. Zij starten daarmee op 13 september.

Vorige week woensdag 6 september startte NS en Prorail de proef spoorboekloos rijden op de spoorlijn Amsterdam  – Eindhoven. Er rijdt dan iedere 10 minuten een sneltrein. Dit houdt verband met het hoogfrequent spoor dat door NS en Prorail wordt ingesteld en geoefend op de woensdagen tot 10 december 2017. De stoptreinen rijden volgens het gebruikelijk schema. De spoorlijn ligt ook in gemeente Geldermalsen. Gemeente Geldermalsen heeft het bedrijf Megaborn opdracht gegeven om een verkeersonderzoek te doen in Tricht bij de spoorwegovergangen Nieuwsteeg en Lingedijk. Zij starten daarmee op woensdag 13 september.

Onderzoek op drie woensdagen, een dinsdag en een donderdag in september

Tijdens de onderzoeksdagen, drie woensdagen, staan er bij de overgangen Nieuwsteeg en Lingedijk twee onderzoekers die de aantallen verkeersdeelnemers tellen en het verkeersgedrag monitoren. Het onderzoek richt zich in hoofdzaak op fietsers. Er wordt ook op een dinsdag en een donderdag een onderzoek gedaan. Omdat de onderzoeksdagen niet alleen op de woensdagen zijn, kunnen we iets zeggen over het verschil tussen de dagen met hoogfrequent spoor en de dagen met de normale dienstregeling.
Heeft u vragen, neem dan contact op met de heer D. Schrama van gemeente Geldermalsen. Hij is bereikbaar op (0345) 586611.