Start Zwerfafvalbrigade Buurmalsen

Op 27 oktober is de startbijeenkomst van de nieuwe Zwerfafvalbrigade in Buurmalsen. Meedoen kan altijd.

Zaterdag 27 oktober om 10.00 uur is de feestelijke start van de Zwerfafvalbrigade Buurmalsen in dorpshuis Ons Eigen Gebouw. Dorpswethouder Ton van Maanen geeft het startsein. Enkele inwoners zetten de eerste stap en bezorgden huis-aan-huis een folder met de uitnodiging om zich aan te melden bij de nieuwe Zwerfafvalbrigade. Twintig inwoners melden zich al aan om het zwerfafval in de omgeving aan te pakken.  Zwerfafvalbrigade Buurmalsen is een samenwerking tussen een groep vrijwilligers en gemeente Geldermalsen. De folder gemist of gewoon vergeten aan te melden? Aanmelden kan altijd. Stuur een mail naar afvalbrigadebm@ziggo.nl.

Meedoen met de Zwerfafvalbrigade is vrijblijvend en kost weinig tijd. Zij spreken zelf af wanneer ze erop uit trekken. Vaak is dat eens in de vier á zes weken en zijn deelnemers een á twee uur bezig. Voordat de brigade van start gaat, krijgen de vrijwilligers arbo- en veiligheidsinstructies van de gemeente. Ook ontvangen zij een hesje, knijptang, ring en zakken. Via een WhatsApp groep maken deelnemers afspraken met elkaar. De gemeente zorgt voor het gratis afvoeren van het opgehaalde zwerfvuil.

Ook in andere dorpen
Er zijn al Zwerfafvalbrigades in Beesd, Deil, Geldermalsen, Meteren en Tricht. Het uiteindelijk doel is een schone gemeente West Betuwe. Een netwerk van brigades, in combinatie met een jaarlijkse opschoondag en verschillende preventieprojecten zullen leiden tot een schone gemeente.