Schuldhulpverlening voor inwoners gemeente Geldermalsen

De gemeente Geldermalsen verzorgt vanaf 1 oktober weer de hele schuldhulpverlening aan inwoners met financiële vragen en problemen.

Daarvoor verzorgde de gemeente Tiel een deel van de hulp bij schulden voor de inwoners van Geldermalsen. Om de klanten sneller, persoonlijker, dichterbij en meer op maat te kunnen helpen, neemt de gemeente Geldermalsen de hele schuldhulpverlening weer in eigen hand.

Schuldhulpverlening is voor inwoners met geldzorgen of schulden. Maar ook inwoners die het lastig vinden om met geld om te gaan, kunnen bij de consulenten van schuldhulpverlening terecht. Ook als er hulp nodig is om de financiële situatie te verbeteren, geven de consulenten informatie en advies. De schuldhulpverlening is voor inwoners die 18 jaar of ouder zijn en in de gemeente Geldermalsen staan ingeschreven. Schuldhulpverlening is gratis.

Samenwerken met (vrijwilligers)organisaties

De gemeente werkt in de schuldhulpverlening samen met allerlei instanties, vaak vrijwilligersorganisaties. Deze organisaties geven bijvoorbeeld tips om te bezuinigen, helpen met de thuisadministratie en bij het aanvragen van financiële regelingen of maken afspraken met deurwaarders.

Contact met schuldhulpverlening

Inwoners kunnen in contact komen met schuldhulpverlening door te mailen naar info-shv@geldermalsen.nl. of door te bellen met het Kernteam Geldermalsen (0345) 586 700.

Bereikbaarheid

De afdeling schuldhulpverlening is bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdagochtend. Meer informatie over schuldhulpverlening staat op de website van het Kernteam Geldermalsen: https://kernteam.geldermalsen.nl zoek op schuldhulp.