Samen aan de slag voor een actieve en gezonde jeugd

Ruim twintig organisaties ondertekenden op 5 juli samen met de gemeente Geldermalsen een pledge om zich in te zetten voor een gezonde jeugd in een gezonde omgeving. Zij zijn daarmee ambassadeurs van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Doel is om jongeren te stimuleren gezonder te eten en meer te bewegen.

JOGG-ambasadeurs ondertekenen pledge

De JOGG-ambassadeurs richten zich op de jongeren én op hun omgeving, zoals leerkrachten, (groot)ouders en werkgevers. Dat kan bijvoorbeeld door (groot)ouders te stimuleren meer te bewegen en gezonder te eten. Zo wordt ook de omgeving waarin de (klein)kinderen opgroeien een gezondere omgeving. Het walking football voor senioren is een mooi voorbeeld van een gezonde beweegactiviteit.

Nationale Sportweek in september

Om aandacht te geven aan voldoende beweging, organiseren de JOGG-ambassadeurs tijdens de Nationale Sportweek van 15 t/m 29 september iedere dag een activiteit.

De deelnemende organisaties zijn: Stichting Beheer Kulturhus Beesd, Stichting Welzijn West Betuwe, Stichting Servicepunt Thuiswonen Gemeente Geldermalsen, Platform Belangenbehartiging Indoorsporten, Koninklijke Fruitmasters, O.R.S. Lek en Linge, Lingelaar, Sportvereniging Beesd, Focus Coaching, Rabobank West Betuwe, Ondernemersvereniging Beesd, Sint Antonius, VitaRun, RVV Rhelico, VV Beesd, Christelijke Basisschool De Schakel, De Lokhorstschool, OBS Op ’t Hof, ZV Olympia Geldermalsen en de gemeente Geldermalsen.

Landelijk

De gemeente Geldermalsen neemt dit initiatief in het kader van JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht). JOGG is een landelijke campagne voor een gezondere leefomgeving voor de jeugd. De gemeente Geldermalsen is sinds 2016 een JOGG gemeente en ondersteunt actief bij de organisatie van allerlei sportieve, informatieve en vooral leuke en sociale activiteiten voor inwoners om gezonder te eten en meer te bewegen.