Iedereen doet mee staat centraal bij infomarkt, netwerk buffet en beeldvormende avond

Dinsdag 20 september staat de middag en de avond in het teken van Iedereen doet mee.

Bij Iedereen doet mee is het vanzelfsprekend dat alle inwoners er bij horen. Het maakt niet uit welke achtergrond of beperking (fysiek, verstandelijk, psychisch, financieel en sociaal) iemand heeft. Een gemeente waar iedereen meedoet aan de samenleving heet een inclusieve gemeente. Iedereen doet mee zien we heel breed. Het gaat over bewustwording en het aanpakken van sociale en fysieke drempels die inwoners ervaren bij wonen, werk, inkomen, onderwijs en vrije tijdsbesteding. Praat en denk mee!

Programma

15.00 - 18.00 uur Informatiemarkt: plein voor gemeentehuis, Kuipershof 2, Geldermalsen

18.00 - 19.00 uur Netwerkbuffet: in gemeentehuis

19.00 - 20.00 uur Beeldvormende avond deel 1 Iedereen doet mee (inclusieve gemeente): raadszaal

20.00 - 21.00 uur Beeldvormende avond deel 2 Minimaregelingen: raadszaal

Informatiemarkt maak kennis met diversiteit aan initiatieven

In de gemeente Geldermalsen is er al veel op het gebied van Iedereen doet mee. Circa 20 organisaties, sportverenigingen en initiatieven die dit mogelijk maken brengen dit graag in beeld op de informatiemarkt.

Kom gerust even kijken.

Netwerkbuffet van ’s-Heerenloo en Disability Studies

Bewoners en medewerkers van ’s-Heerenloo en Disability Studies in Nederland bieden een buffet aan. Na de informatiemarkt kunt u dus aansluiten bij het buffet om een hapje mee te eten en te netwerken.

Beeldvorming deel 1: Werken aan Iedereen doet mee in Geldermalsen

Wat moet en kan een gemeente doen om een echte inclusieve gemeente te worden. Een gemeente waar Iedereen mee doet? Deze vraag staat centraal. Een film leert de aanwezigen over de arbeidsparticipatie van jongeren in de gemeente. Een expert van Disability Studies in Nederland legt uit wat het VN verdrag voor mensen met een beperking inhoudt en voor de gemeente betekent. In drie keer drie minuten geven experts/ervaringsdeskundigen hun ervaring en visie op de inclusieve gemeente. De bijeenkomst eindigt met de overhandiging van een inspiratieboekje aan de wethouder.

Beeldvormende deel 2:  Minimaregelingen, Raadszaal

Ook hier aandacht voor Iedereen doet mee, met een focus op geld, schuldhulpverlening en minimaregelingen. Drie experts geven kort hun ervaring en visie op budget en schuldenproblematiek.