Burgemeester Miranda de Vries voorgedragen als nieuwe burgemeester Etten-Leur

Ze wordt op 20 december geïnstalleerd.

Op 6 november besloot de gemeenteraad van de gemeente Etten-Leur Miranda de Vries voor te dragen als nieuwe burgemeester van Etten-Leur. Na ontvangst van het Koninklijk Besluit over haar benoeming, vindt haar installatie plaats op 20 december om 19.30 uur in de Van Goghkerk.

Burgemeester de Vries (47) is vanaf 2011 burgemeester van Geldermalsen. Daarvoor was zij vanaf 2006 wethouder in Zwijndrecht. Vanaf 2001 was zij werkzaam bij de gemeente Dordrecht achtereenvolgens als adviseur stadsbestuurcentrum (tevens coördinator Grotestedenbeleid) en programmamanager Jeugd / Strategisch beleidsmedewerker. Vanaf 1999 was Miranda de Vries senior adviseur van de Raad voor het openbaar bestuur en de Raad voor de financiële verhoudingen. Miranda de Vries is politicologe en is in 1999 gepromoveerd. Zij is getrouwd en heeft twee kinderen. Daarnaast heeft zij diverse nevenactiviteiten. Zij is lid van de PvdA.