Twintig ambassadeurs in actie voor Jongeren op Gezond Gewicht

Komend jaar zijn er in de gemeente Geldermalsen veel extra activiteiten die jongeren en mensen in hun omgeving uitdagen om meer te bewegen. Onder het genot van een glas alcoholvrije Betuwse Krenkelaar ondertekenden de gemeente Geldermalsen en diverse partners uit onderwijs, zorg en welzijn, sport en het bedrijfsleven het JOGG-convenant. Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) is een landelijke campagne en Geldermalsen is sinds 2016 actief als JOGG-gemeente.

Alle JOGG-ambassadeurs beloven een gezonde leefstijl te promoten binnen de eigen organisatie en achterban. Ook zullen zij activiteiten en initiatieven organiseren om meer mensen in beweging te krijgen. Eerste wapenfeit is een gezamenlijk programma voor de Nationale Sportweek.
In verband met het vijftienjarig bestaan van de Nationale Sportweek zijn er deze maand vijftien dagen lang sportieve activiteiten voor jong en oud. Er is genoeg te beleven! Zo zijn er onder andere leuke bewegingsworkshops op verschillende scholen, een pannatoernooi, een grootouder-kleinkind toernooi en een TennisFit workshop. Op de laatste dag van de Nationale Sportweek zal worden gestreden om de Betuwse Bikkels Bokaal.