Geldermalsen drie excellente scholen rijker

Waardering voor hoge onderwijskwaliteit

Naast al eerder basisschool ‘De Bloeiende Betuwe’ in Rhenoy mogen nog eens drie scholen in de gemeente Geldermalsen zich de komende drie jaar ‘excellent’ noemen. Dat werd vandaag door de Onderwijsinspectie bekend gemaakt.

Het gaat om:

• Openbare basisschool Jan Harmenshof Geldermalsen
  • Stichting Rijdende School Geldermalsen
  • De Lingeborgh Geldermalsen

Het predicaat ‘excellent’ wordt toegekend aan scholen met bijzondere kwaliteiten of uitblinken in een specifiek excellentieprofiel. Meedoen aan het beoordelingstraject levert bij succes niet alleen het predicaat op maar heeft vaak ook een positief effect op de school, het team en de leerlingen. Het belangrijkste doel van Excellente scholen is de onderwijskwaliteit in Nederland te verbeteren.

In totaal mogen in ons land zich nu 184 scholen excellent noemen.

Het gemeentebestuur van Geldermalsen is natuurlijk enorm trots op deze succesvolle scholen en feliciteert hen van harte met deze bijzondere blijk waardering die ze mochten ontvangen.