Woning huren

Woning huren?

Binnen onze gemeente verhuurt woningcorporatie KleurrijkWonen sociale en vrije sector huurwoningen. U vindt dit woningaanbod op www.woongaard.com.

Al ingeschreven?

Wilt u in aanmerking komen voor een sociale huurwoning (netto huurprijs tot € 710,68 per maand, prijspeil 2017)? Schrijf u dan in als woningzoekende  op www.woongaard.com.

Voor een vrije sector huurwoning (netto huurprijs vanaf € 710,68 per maand, prijspeil 2017)
is inschrijven niet noodzakelijk.

Wachttijd en actieve zoektijd sociale huurwoning

Na inschrijving bouwt u een wachttijd op. De wachttijd verschilt per kern en woningtype en is momenteel gemiddeld 5 jaar. De werkelijke actieve zoektijd bedraagt ongeveer een jaar.

Hoe werkt het?

Voor woningtoewijzing gelden wettelijke spelregels. Uw inkomen en gezinsgrootte bepalen voor welke huurwoning u in aanmerking komt. Woningzoekenden met een relatief laag inkomen kunnen alleen een huurwoning huren, die past bij hun inkomen. Mensen met een hoog inkomen komen alleen nog in aanmerking voor vrije sector huurwoningen of koopwoningen. Kijkt u voor meer uitleg op www.woongaard.com.

Bijzonderheden

Urgentieverklaring

In een zeer beperkt aantal gevallen komen woningzoekenden in aanmerking voor urgente toewijzing. Hiervoor is een urgentieverklaring nodig. Zie www.kleurrijkwonen.nl/urgentie-en-indicaties voor meer informatie.

Koopwoning?

KleurrijkWonen biedt ook koopwoningen aan. U vindt dit woningaanbod op www.stavastplus.nl.

Vragen?

Neemt u dan contact op met KleurrijkWonen, per mail (klantvragen@kleurrijkwonen.nl) of telefonisch via (0345) 59 61 00.

Huurdersbelangenorganisatie

De Huurdersbelangenorganisatie Gemeente Geldermalsen (HBOGG) zet zich in voor de huurders in de gemeente. Voor meer informatie kunt u kijken op www.hbogg.nl

Tips

Bekijk het filmpje van KleurrijkWonen over een woning zoeken en huren. Vragen die voorbij komen: Hoe zoek ik een woning, hoe reageer ik, hoe werkt woningtoewijzing, hoe kan het dat mijn buurman minder huur betaalt voor dezelfde woning?