WhatsApp buurtpreventiegroep


Whattsapp buurtpreventie is een burgerinitiatief en dient als moderne vorm van buurtpreventie. Het doel van een BuurtWhatsApp is het zorgen voor meer ogen en oren in de buurt en biedt de mogelijkheid om verdachte omstandigheden, in de eigen woonomgeving, met elkaar te delen. Wettelijke toezichthouders, zoals politie en toezichthouders kunnen nu eenmaal niet overal tegelijk zijn. Door een BuurtWhatsApp kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden.

Bijzonderheden

Gemeente Geldermalsen heeft gekozen om via www.wabp.nl alle whatsappgroepen in kaart te brengen. Beheerders van dergelijke groepen moeten deze groep zelf via de site aanmelden. Hiermee verkrijgt gemeente Geldermalsen een compleet en actueel overzicht van alle groepen die er zijn binnen de gemeente.

Ter ondersteuning zijn er stickers beschikbaar voor op het raam, de deur of een kliko. Ook is er een klein aantal borden beschikbaar om in de wijk op te hangen. Borden en stickers zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Aanvraag

Wilt u een buurtpreventiegroep in de wijk starten? Kijk voor informatie en aanmelden op wabp.nl/.

Tips

In mei 2016 zijn in gemeente Geldermalsen buurtpreventiebordjes geplaatst in de wijk waar een WhatsApp Buurtpreventiegroep actief is.

Buurtpreventie WhatsApp

Gemeente Geldermalsen heeft nog enkele bordjes op voorraad. Neem voor meer informatie contact op met het Klantencontactcentrum via  info@geldermalsen.nl onderwerp WhatsApp Buurtpreventie of bel 0345 586611.

Kijk op de website http://wabp.nl/ naar de uitgebreide informatie en promotie mogelijkheden.